Koostisained
1 tass rohelisi läätsesid
2-3 küüslauguküünt
1 sibul
noateratäis Cayanne'i tšillit
1-2 spl karripulbrit
köögivilja puljongikuubik
2,5 tassi vett
sool, pipar
sojakoor (lisada siis, kui maitseained on karris liiga vänged, koor lahjendab maitset)
basmati riis - eraldi läätsekarri kõrvale valmistada, nt 250 g
Tükelda sibul ja küüslauk ning kuumuta potis klaasjaks. Lisa juurde ka maitseained. Vala potti vajalik kogus vett ning puljongikuubik. Lisa juurde läätsed, lase neil potis vaikselt podiseda vähemalt 15-20 minutit (vaata pakilt, kui kaua läätsed keema peavad). Pese riis suures kausis jaheda veega sõrmedega mudides, vaheta vett ning korda (kuni vesi enam pruunikas ja hägune ei ole). Seejärel keeda riis, väldi riisi segamist ning kuumus ei tohi liiga kõrge olla, et põhja ei kõrbeks. Riisi keetmise jaoks võta 1 osa riisi ning 1,5 osa vett. Serveeri tükikese saiaga, kui läätsed on pehmed ning riis on valmis.
No comments:
Post a Comment