Koostisosad
1 purk Napoletana/Basilico või muu meelepärane tomatikaste
lasanjeplaadid 300-500g
purustatud tomatite püree 400 ml
300 g pruunid läätsed
250 g maitsestamata tofut (Prismas saadaval)
3 spl sojakoort (saadaval Prismas, aga sobib ka riisikoor Rimist)
3 küüslauguküünt
lasanjeplaadid 300-500g
purustatud tomatite püree 400 ml
300 g pruunid läätsed
250 g maitsestamata tofut (Prismas saadaval)
3 spl sojakoort (saadaval Prismas, aga sobib ka riisikoor Rimist)
3 küüslauguküünt
2 sibulat
2 keskmist porgandit
köögivilja puljongi kuubik (veendu, et see oleks vegan)
sool, pipar
Päevalilleseemne kastme jaoks
100 g päevalilleseemneid
pool klaasi vett
Päevalilleseemne kastme jaoks
100 g päevalilleseemneid
pool klaasi vett
Blenderda päevalilleseemned ja vesi tugevas blenderis omavahel kreemjaks kastmeks. Võib jääda ka tükiline.
Pane 25 minutiks pruunid läätsed keema koos puljongikuubikuga.
Tükelda sibul, küüslauk, porgandid väikesteks tükkideks ning prae neid keskmisel kuumusel vähese õliga. Seejärel vala juurde pool klaasi vett, et porgand pehmemaks muutuks.
Kui läätsed on valmis keenud, siis kurna ning jäta eraldi kaussi alles nende keeduvesi. Läätsed lisa pannil oleva segu juurde. Lisa julgelt hulka ka soola ja pipart, tomatikaste, püreestatud tomatite püree ning sojakoor. Segu peaks olema hea kreemjas.
Võta suurem ahjuvorm ning pintselda seda kergelt õliga, et ennetada lasanje kinni jäämist vormi. Aseta esimeseks kihiks vormi toored lasanjeplaadid, seejärel lisa peale kiht pannil olevat segu. Seejärel taas pastakiht ning pannil olev segu, lisa juurde ka lõikudeks tükeldatud tofu. Seejärel taas pasta, kaste ning päevalilleseemne kaste. Korda seda tegevust kuni vorm hakkab täis saama. Lisa juurde ka läätsede keeduvesi (nii palju, et vorm on liigutades vett täis, sest pasta peab sellega ahjus olles ära küpsema). Viimase kihi jaoks jäta peale pastakiht ning päevalilleseemnekaste.
Aseta lasanje ahju küpsema 30-40 minutiks 180 kraadi juurde. Kontrolli aeg-ajalt ega pasta liiga kuiv ei ole ning lisa vajadusel juurde läätsede keeduvett.
Tükelda sibul, küüslauk, porgandid väikesteks tükkideks ning prae neid keskmisel kuumusel vähese õliga. Seejärel vala juurde pool klaasi vett, et porgand pehmemaks muutuks.
Kui läätsed on valmis keenud, siis kurna ning jäta eraldi kaussi alles nende keeduvesi. Läätsed lisa pannil oleva segu juurde. Lisa julgelt hulka ka soola ja pipart, tomatikaste, püreestatud tomatite püree ning sojakoor. Segu peaks olema hea kreemjas.
Võta suurem ahjuvorm ning pintselda seda kergelt õliga, et ennetada lasanje kinni jäämist vormi. Aseta esimeseks kihiks vormi toored lasanjeplaadid, seejärel lisa peale kiht pannil olevat segu. Seejärel taas pastakiht ning pannil olev segu, lisa juurde ka lõikudeks tükeldatud tofu. Seejärel taas pasta, kaste ning päevalilleseemne kaste. Korda seda tegevust kuni vorm hakkab täis saama. Lisa juurde ka läätsede keeduvesi (nii palju, et vorm on liigutades vett täis, sest pasta peab sellega ahjus olles ära küpsema). Viimase kihi jaoks jäta peale pastakiht ning päevalilleseemnekaste.
Aseta lasanje ahju küpsema 30-40 minutiks 180 kraadi juurde. Kontrolli aeg-ajalt ega pasta liiga kuiv ei ole ning lisa vajadusel juurde läätsede keeduvett.
Lasanje on väga rikkaliku maitsega ning üpriski suur kaloripomm. Kahest tükist saab juba kõhu punni. Valmistamiseks kulub aega umbes 30 minutit ning seejärel tuleb vaid oodata lasanje küpsemist ahjus, mis võtab aega ka kuskil 3o minutit. Tasub kindlasti proovimist ning ei nõua palju tüütut mässamist.





No comments:
Post a Comment